iata cum a fost...
     media: 5.00 din 9 voturi

postat de acces in 2007-10-24 20:43

cateva imagini de la primul eveniment al Asociatiei Culturale Acces:A FOST FOARTE FRUMOS! Am zambit pana a doua zi si inca mult timp dupa aceea. Si nu numai eu...
A inceput mai devreme decat ne-am asteptat, primii spectatori au sosit inca de la ora 18, desi spectacolul incepea de-abia la ora 19... nu ne-am speriat, dar am avut emotii din ce in ce mai mari, pe masura ce veneau tot mai multi oameni, tineri, copii, varstnici, oameni care isi doreau sa petreaca o seara minunata. Pe la ora 19, sala (cu o capacitate de 350 de locuri) era deja plina, ne straduiam sa mai gasim locuri pentru studentii care soseau "in valuri": unii s-au asezat pe jos si-au cantat de zor cu invitatii: trupa Unde (din pacate, Sandra, solista trupei, nu a reusit sa ajunga la eveniment), Emeric Imre, Ducu, Tatiana Stepa si Magda Puskas.
A fost o atmosfera de zile mari, desi am avut emotii cu sonorizarea; din fericire, microfoanele nu au tiuit si vocile solistilor s-au auzit clare si adevarate. Cel mai mult mi-a placut cum a cantat Ducala, nu doar pentru ca e membru al Asociatiei Culturale Acces, ci si pentru ca are o voce minunata. Si-a cantat piesa mea de suflet, "Hai di hai", pe care a dedicat-o "Asociatiei".
In pauza, am invitat publicul la "cocktail": am imbatat publicul cu vin (glumesc), s-a intamplat ca o doamna sa ne ceara un pahar cu apa si atunci ne-am dat seama ca la apa nu ne-am gandit, dar o sa tinem minte, pentru evenimentele viitoare :). Publicul a admirat pozele expuse in hol, au votat cu bulinutele rosii adezive, pe care le vedeti in imagini. Si rezultatul votului a fost neasteptat: baraj - doua fotografii obtinusera acelasi punctaj (o alta situatie neprevazuta, iar noi aveam de oferit un singur premiu, un set SOFT BOX, din acela cu umbreluta si cu lumini speciale - am aflat si eu, intre timp). Evident ca ne-a cam luat ameteala, dar era o ameteala placuta, fiindca toti cei din jurul nostru zambeau si admirau fotografiile si asteptau sa inceapa a doua parte a spectacolului, recitalul Tatianei Stepa. Ne-am gandit si a venit ideea: sa-i invitam pe cei doi fotografi ale caror poze obtinusera acelasi punctaj, sa-i invitam, asadar, pe scena, sa-si prezinte creatiile. Dupa ce Tatiana a incantat publicul (era un domn in spatele meu care zicea: "No chiar ca are voce faina Tatiana", si la fiecare noua piesa spunea: "No, excelent", iar eu zambeam si mai alergam de colo-colo, imi salutam prietenii, etc, etc, etc), a urmat momentul desemnarii castigatorului concursului. Am invitat fotografii pe scena, iar fotografiile lor erau proiectate pe un ecran imens de pe scena, au vorbit, unul din ei a cantat, celalalt, mai timid, a vorbit putin despre fotografie, publicul a aplaudat, Ducu a cronometrat aplauzele - castigatorul, Cosmin Silaghi (fotografia cu copacul, luna si calul), a fost aplaudat mai mult de 2 minute...
Iaca asa a fost, mai vreti?
Stim ca vreti, fiindca v-ati manifestat dorinta de a va alatura Asociatiei Culturale Acces. Ne gandim, deja, la evenimente viitoare si la lansarea oficiala a Asociatiei, care va avea loc inainte de Craciun. Ii vom contacta pe toti aceia care doresc sa ni se alature si va invitam sa ne scrieti, in cazul in care nu ne-ati lasat datele de contact la spectacol si doriti sa dati viata ideilor dumneavoastra. Clujul are nevoie de mai multe evenimente culturale . Ati spus asta chiar voi si pentru ca visele sa devina realitate, iata-ne, in carne si oase :)
Gasiti si aici putin din ce s-a intamplat vineri: http://www.cluj4all.com/content/node/1300 (pe la jumatatea stirilor) si promitem sa mai adaugam imagini, cat mai curand.
Cum v-ati simtit la spectacol? Cum vi s-a parut?
Va multumim mult ca ati fost alaturi de noi si va asteptam la evenimentele viitoare.


te invitam la un concert si-o expozitie...
     media: 5.00 din 7 voturi

postat de acces in 2007-10-12 00:55Concert si fotografii
- Copaci fara padure-


Incepe weekend-ul cu muzica si buna dispozitie !

Te invitam vineri, 19 octombrie, ora 19, la concertul folk si expozitia-concurs foto prilejuite de lansarea dublului album aniversar – 25 ani de cariera muzicala TATIANA STEPA, “Copaci fara padure”.

Vino alaturi de Tatiana Stepa si de invitatii ei, Magda Puskas, Emeric Imre, Ducu Hotima si grupul Unde, care iti vor canta live!

Pregateste-te pentru o seara folk de exceptie; mai ai timp sa-ti faci vocalizele...
Te asteptam sa te lasi incantat si sa canti alaturi de cele mai frumoase voci ale muzicii folk.

In pauza evenimentului, vei vedea “Copacii fara padure” din cadrul expozitiei foto... Una din fotografii poate fi realizata chiar de tine – citeste regulamentul concursului si inscrie-te acum in competitie!

Concertul si expozitia foto vor avea loc la Cercul Militar din Cluj Napoca, Piata Avram Iancu, nr. 1-3, iar intrarea este libera.


Detalii pe: http://acces.ablog.ro sau la asociatia.acces@yahoo.com


Organizatori:

Asociatia Culturala Acces, cu sprijinul Institutiei Prefectului Judetului Cluj si a Cercului Militar Cluj-Napoca.

Parteneri media:
TVR Cluj, NCN Cluj, TeleEuropaNova, RADIO Cluj, Infotrafic, RADIO Renasterea, Ziua de Cluj, Clujeanul, Monitorul de Cluj, Cetateanul Clujean, Ziarul Faclia, Ziarul Autograf, Radio Impuls.

Contact:
Asociatia Culturala Acces,
Departamentul PR
0745 643 698
asociatia.acces@yahoo.com
http://acces.ablog.ro


REGULAMENTUL CONCURSULUI DE FOTOGRAFIE “COPACI FARA PADURE”

Art. 1. Asociatia Culturala ACCES, denumita in continuare organizator, lanseaza concursul foto “COPACI FARA PADURE”
Art. 2. Data de incepere a concursului este 9 octombrie 2007.
Art. 3. Acest concurs este deschis oricui doreste sa participe, indiferent de varsta, ocupatie, statut social, sex sau nationalitate.
Art. 4. Nu pot participa la concurs membrii ACCES, angajatii partenerilor implicati in acest proiect precum si rudele pana la gradul III sau sotii/sotiile acestora.
Art. 5. Tema concursului este “COPACI FARA PADURE”;
Art. 6. Fotografiile trebuie sa fie originale, realizate de concurenti, sa nu mai fi aparut vreodata in mass-media si sa nu mai fi concurat într-o competitie similara. Orice fotografie sau imagine insusita intr-un mod ilegal va fi respinsa din concurs. Organizatorul nu isi asuma raspunderea pentru astfel de fotografii.
Art. 7. Fotografiile participante nu vor promova sexul, violenta, discriminarea etnica sau sociala. Fotografiile care vor incalca aceasta conditie vor fi respinse automat de catre organizator.
Art. 8. Orice concurent poate trimite un numar de maximum 3 fotografii, alb-negru si/sau color. Fotografiile rebuie trimise in format digital la adresa asociatia.acces@yahoo.com, pana la data de 16 octombrie 2007, impreuna cu datele de contact ale participantului. Pana pe data de 18 octombrie 2007, ora 12.00 concurentii sunt rugati sa depuna fotografiile color si/sau alb-negru pe hartie fotografica, avand 21x30 cm, pe adresa str. Teleorman 22A, cartier Marasti, Cluj-Napoca. Vor fi acceptate operatiuni de retus si corectie de culoare/luminozitate/contrast, dar nu vor fi admise fotomontajele.
Art. 9. Fotografiile participante vor fi depuse la biroul Asociatiei Culturale ACCES, pe Str. Teleorman nr 22A, cartier Marasti, Cluj-Napoca, pana pe data de 18 octombrie 2007, ora 12.00.
Art. 10. Concurentii se pot inscrie la concurs o singura data, cu un numar maxim de 3 fotografii. In cazul inscrierilor multiple, se va lua in considerare numai prima inscriere.
Art. 11. Data limita de inscriere este 16 octombrie 2007, ora 24:00 (data mesajului e-mail).
Art. 12. Fotografiile trimise vor fi validate, sortate si arhivate de catre organizator.
Art. 13. Fotografiile ramase în concurs vor fi expuse pe data de 19 octombrie 2007 la Cercul Militar Cluj, in cadrul concertului de muzica folk. In pauza concertului, fotografiile concurentilor vor fi puse la dispozitia unui juriu.
Art. 14. Juriul va desemna fotografia castigatoare.
Art. 15. Participantii la concurs au obligatia sa participe la evenimentul din data de 19 octombrie 2007, ora 19:00.
Art. 16. Organizatorul va acorda premiul în cadrul concertului de folk sustinut de Tatiana Stepa si invitatii sai.
Art. 17. Fotografiile trimise la concurs, indiferent daca au fost respinse, admise si/ sau premiate nu se inapoiaza expeditorilor/ autorilor. Ele raman in proprietatea Asociatiei Culturale ACCES.
Art. 18. Concurentii poarta intreaga raspundere asupra fotografiilor trimise la concurs. Acestia trebuie sa se asigure ca fotografiile respective nu incalca dreptul persoanelor la proprietate fizica sau intelectuala, la propria imagine sau la intimitate. Simpla inscriere in concurs inseamna asumarea si acceptarea constienta a oricaror consecinte ce pot decurge din publicarea fotografiilor respective. Organizatorul concursului nu poate fi, sub nici o forma, facut responsabil pentru aceste consecinte.
Art. 19. Organizatorul nu isi asuma responsabilitatea in cazul efectuarii unor expedieri gresite (prin posta sau electronic) de catre concurenti si pentru eventualele deteriorari survenite asupra trimiterilor postale sau electronice
Art. 20. Asociatia Culturala ACCES isi rezerva dreptul de a folosi numele si adresele castigatorilor in actiuni de PR/ reclama (TV, audio, presa, materiale promotionale, outdoor).
Art. 21. Asociatia Culturala ACCES isi rezerva dreptul de a folosi fotografiile facute cu ocazia acordarii premiilor in diverse materiale publicitare, fara alte obligatii si plati ulterioare catre persoanele respective.
Art. 22. Asociatia Culturala ACCES va acorda castigatorului un set SOFT BOX.

Va asteptam!


Cine suntem...
     media: 5.00 din 2 voturi

postat de acces in 2007-10-11 21:30

ASOCIATIA CULTURALA ACCES, in cateva cuvinte: acum vreo 2 ani, poate si mai bine, pe cand ne-am mai maturizat si noi si-am deschis mai larg ochii, am constatat, suparati nevoie mare, ca in Cluj nu aveau loc prea multe evenimente culturale . Ne plictiseam, zau asa... Tineri si nelinistiti fiind, ne-am hotarat sa schimbam lumea... Am inceput lejer, cu o idee: "hai sa-nfiintam o asociatie". S-a numit, in gandurile noastre de atunci, "Carpe diem!", fiindca ne doream sa transformam cat mai multe momente in "cultura" si sa le savuram din plin, impreuna cu prietenii si nu numai...
Doar ca micul nostru vis de atunci a crescut putin cate putin, ca un copilandru. I-am schimbat si numele, fiindca deh, in orasul nostru e o firma de pompe funebre care " traieste clipa " si, superstitiosi si nu prea fiind, am zis... "nu merge, schimbam denumirea". Aceasta e varianta oficiala a schimbarii denumirii. Varianta neoficiala e faptul ca am pierdut un "asociat" (la figurat, desigur), era nevoie de 3 oameni pentru a putea dobandi personalitate juridica.
Asadar, ne-am tot gandit si ne-am gandit si tzac-pac, ne-a venit o idee geniala: ce-ar fi sa-i propunem amicului nostru Ducala onoarea de-a ne deveni asociat? Asta pentru ca Ducala ne era sef, iar noi doua, Aura si subsemnata Laura, surori de suferinta, ii eram subordonate. Eram un fel de "sindicatu' rules" si-am zis ca ar fi genial sa contopim sindicatul cu sefia si-asa ne-am asociat: Ducu, Aura si Laura.
Mai intai ne-am intalnit la o cantare, la Ducu, ne-am gandit ce-am putea sa facem, am scris cateva idei, ne-am gandit iar, mai bine, am adaugat alte idei, am scris statutul, amicii ne-au ajutat, am ales denumirea Asociatia Culturala Acces si sloganul "accede la cultura", am rezervat denumirea, dar, pana sa finalizam statutul si actul constitutiv ne-a expirat denumirea, am rezervat-o iar (ah, birocratia, valeleu), am finalizat statutul, dar pana sa ajungem la un avocat denumirea ne-a expirat iar si tot asa, pana cand ne-am suparat, am respirat jeratic si-am zis "infiintam asociatia asta sau o lasam balta?" Evident ca, intr-un asemenea moment, sensibilitatea noastra a iesit la iveala si ne-am apucat de treaba: din februarie 2007 existam oficial, suntem, in sfarsit, Asociatia Culturala Acces.
Acum Ducu se amuza pe seama momentului alegerii denumirii asociatiei. Recunosc, am insistat ca numele asociatiei sa inceapa cu "A", pentru a fi mai usor de gasit, daca cineva il va cauta in vreo baza de date. Aura a gasit cuvantul care se potrivea cel mai bine cu intentiile noastre si-ale asociatiei si iata-ne, Asociatia Culturala Acces :)
Si ce ne propunem sa facem?
Iata ce zice statutul Asociatiei Culturale Acces:
"Asociaţia crede cu tărie în, şi susţine următoarele principii:
-accesul liber şi în egală măsură la cultură al tuturor oamenilor indiferent de rasă, etnie, religie, vârstă, sex, convingeri politice şi de altă natură;
-nevoia individuală de a se regăsi şi de a se manifesta într-o dimensiune culturală, neîngrădită de considerente rasiale, etnice, religioase, privitoare la vârstă, sex, convingeri politice şi de altă natură;
-necesitatea de promovare a valorilor culturale româneşti într-un spaţiu multicultural, multinaţional, plurilingvistic;
-facilitarea accesului şi a participării membrilor comunităţii la actul de cultură în scopul reintroducerii acesteia în viaţa de zi cu zi. "
Obiectivele Asociatiei Culturale Acces sunt urmatoarele:
"-promovarea conceptului de cultură, a celor mai bune practici şi a celor mai înalte standarde de manifestare culturală;
-susţinerea şi protejarea intereselor Membrilor săi;
-educarea şi dezvoltarea comunităţii culturale;
-să fie o interfaţă onestă şi de încredere între comunitatea culturală şi terţe părţi (mediul de afaceri, etc.);
-promovarea mobilităţilor culturale;
-promovarea culturii în societate: în învăţământ, instituţii publice, grupuri dezavantajate;
-promovarea valorilor culturii europene;
-promovarea marketing-ului cultural;
-promovarea manageriatului cultural;
-relaţionarea policitilor culturale cu cele sociale şi educaţionale."
Buuun... Acestea fiind zise, ce-ar fi sa ne si cunoastem?
Doamnelor, domnisoarelor si domnilor, aceasta este Aura:
Doamnelor, domnisoarelor si domnilor, el este Ducu:
Doamnelor, domnisoarelor si domnilor, "chestia" asta, poreclita Bestia, sunt eu :) :
Iata si o fotografie de grup:
Ducu, Bogdana, Mone, Costel, Bestia, Aura, Bogdan
Si-o poza de data mai recenta, realizata in cadrul unui teambuilding intitulat: "cine haleste cel mai rapid painea cu unt?":
Larisa, Aura, Bogdana, Ducu, Iulia, Nuca, Laura, Dana
Acestea fiind spuse, declar sesiunea de cunoastere si politeturi inchisa: e timpul sa trecem la fapte! Va invitam sa va alaturati Asociatiei Culturale Acces, sa ne sprijiniti initiativele, sa participati la evenimentele pe care le vom organiza si, de ce nu, sa deveniti membri ai Asociatiei. Ne gasiti oricand, la asociatia.accces@yahoo.com. Uneori mai scriem pe blog, alteori o sa ne intalniti la evenimentele pe care le organizam sau, cine stie, o sa ne recunoasteti pe strada si-o sa fie amuzant sa facem cunostina, improvizam un moment de arta urbana, ar fi misto, nu-i asa :) ? Gata, nu mai aberez, e timpul pentru lucrurile serioase...Termeni si Conditii de Utilizare